
Twardy ser Piquant dojrzewający 18m.
Dziugas
180 gDziugas to twardy litewski ser dojrzewający o wyjątkowym smaku. Jest produkowany jedynie z 4 podstawowych składników: mleko, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący. Sery długodojrzewające Dziugas nie zawierają laktozy oraz doskonale nadają się do spożycia przez wegetarian, ponieważ w procesie produkcji wykorzystywane są enzymy pochodzenia niezwierzęcego. Ser jest bogaty w wapń, 100 g sera Dziugas zawiera zalecaną dzienną dawkę magnezu. Jest również źródłem białka, nie zawiera żadnych dodatków i konserwantów. Smak, kolor, zapach i konsystencja sera ewoluują w procesie dojrzewania – im dojrzalszy tym bardziej kruchy.
Składniki: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej (zawierają mleko), podpuszczka mikrobiologiczna.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1494 kJ/357 kcal
Tłuszcz - 25 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g.
Węglowodany - 0 g, w tym cukry - 0 g.
Białko 33 g.
Sól - 2 g.
Przechowywać przy temperaturze od 0 C do +6 C.
ProducentDziugas
Waga100 g
Kod SKU4770299396806