Chleb litewski żytni wiejski

Pradawna receptura oparta na 48-godzinym zakwasie oraz fermentacji zapewniającej wyjątkowe walory smakowe. Długi okres przechowywania w temperaturze pokojowej- do 6 miesięcy, dzięki procesowi pasteryzacji. Zawiera węglowodany złożone, które są powoli wchłaniane do organizmu, zapewnia to stabilny poziom cukru we krwi, oraz energii, przez dłuższy czas niż w przypadku białego pieczywa. Bogactwo w błonnik zapewnia przyspieszenie przemiany materii.

Składniki: mąka żytnia 38%, mąka pszenna, woda, rafinowany syrop cukrowy, słód żytni 3,3%, otręby pszenne, drożdże, mąka słodowa żytnia, regulatory kwasowości: E330, E260; serwatka w proszku, emulgator: lecytyny sojowe ; sól, mąka fasolowa, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; kminek.

Produkt może zawierać: jaja, orzeszki ziemne, orzechy, sezam, siarczyny.

Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1094 kJ/258 kcal, tłuszcz – 1,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g; węglowodany – 50 g, w tym cukry – 4,2 g; błonnik – 6,4 g, białko – 8,3 g, sól – 1,0 g.

Kup na Allegro

Zapytanie o produkt - Chleb litewski żytni wiejski

Informacje o produkcie

ProducentGarso

Waga300 g

Kod SKU5903240382453

Cechy dodatkowe
certyfikat BRC, certyfikat RSPO
Produkt nie zawiera
konserwantów, sztucznych barwników, sztucznych dodatków