
Chleb litewski żytni wiejski
Garso
300 gPradawna receptura oparta na 48-godzinym zakwasie oraz fermentacji zapewniającej wyjątkowe walory smakowe. Długi okres przechowywania w temperaturze pokojowej- do 6 miesięcy, dzięki procesowi pasteryzacji. Zawiera węglowodany złożone, które są powoli wchłaniane do organizmu, zapewnia to stabilny poziom cukru we krwi, oraz energii, przez dłuższy czas niż w przypadku białego pieczywa. Bogactwo w błonnik zapewnia przyspieszenie przemiany materii.
Składniki: mąka żytnia 52%, woda, mąka pszenna, cukier, otręby pszenne, słód żytni 1,6%, drożdże, sól, kminek, mąka fasolowa, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; gluten pszenny.
Produkt może zawierać: mleko, jaja, orzeszki ziemne, orzechy, soję, sezam.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 1244 kJ/294 kcal, tłuszcz – 1,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g; węglowodany – 61 g, w tym cukry – 6,5 g; błonnik – 6,0 g, białko – 7,2 g, sól – 0,8 g.
ProducentGarso
Waga300 g
Kod SKU5903240382477