Chleb litewski Borodyński

Pradawna receptura oparta na 48-godzinym zakwasie oraz fermentacji zapewniającej wyjątkowe walory smakowe. Długi okres przechowywania w temperaturze pokojowej- do 6 miesięcy, dzięki procesowi pasteryzacji. Zawiera węglowodany złożone, które są powoli wchłaniane do organizmu, zapewnia to stabilny poziom cukru we krwi, oraz energii, przez dłuższy czas niż w przypadku białego pieczywa. Bogactwo w błonnik zapewnia przyspieszenie przemiany materii.

Składniki: mąka żytnia 50%, woda, mąka pszenna 10%, cukier, słód żytni 3,5%, rafinowany syrop cukrowy, sól, drożdże, kolendra 0,3%.

Produkt może zawierać: mleko, jaja, orzeszki ziemne, orzechy, sezam.

Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1032 kJ/244 kcal, tłuszcz – 0,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g; węglowodany – 50 g, w tym cukry – 6,1 g; błonnik – 5,8 g, białko – 6,1 g, sól – 1,3 g.

Kup na Allegro

Zapytanie o produkt - Chleb litewski Borodyński

Informacje o produkcie

ProducentGarso

Waga300 g

Kod SKU5903240382439

Cechy dodatkowe
certyfikat BRC, certyfikat RSPO
Produkt nie zawiera
konserwantów, sztucznych barwników, sztucznych dodatków