
Chleb litewski żytni wiejski
Garso
300 gPradawna receptura oparta na 48-godzinym zakwasie oraz fermentacji zapewniającej wyjątkowe walory smakowe. Długi okres przechowywania w temperaturze pokojowej- do 6 miesięcy, dzięki procesowi pasteryzacji. Zawiera węglowodany złożone, które są powoli wchłaniane do organizmu, zapewnia to stabilny poziom cukru we krwi, oraz energii, przez dłuższy czas niż w przypadku białego pieczywa. Bogactwo w błonnik zapewnia przyspieszenie przemiany materii.
Składniki: mąka żytnia 39%, woda, mąka pszenna, pestki słonecznika 9%, pestki dyni 4,5%, pszenica, cukier, słód żytni 3%, rafinowany syrop cukrowy, sól, drożdże, gluten pszenny.
Produkt może zawierać: mleko, jaja, orzeszki ziemne, orzechy, sezam.
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1297 kJ/308 kcal, tłuszcz
– 8,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone
– 1,1 g; węglowodany
– 46 g, w tym cukry
– 5,3 ; błonnik
– 6,2 g, białko
– 8,9 g, sól – 1,2 g.
ProducentGarso
Waga300 g
Kod SKU5903240382446