-
Ikra dorsza to wyjątkowe, naturalne źródło wapnia, potasu i cynku. Pod względem wartości odżywczych ikra dorsza nie ustępuje kawiorowi czerwonemu i czarnemu, ale jest znacznie tańsza. Praktycznie wolny od węglowodanów, bogaty w proteiny, wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, przeciwutleniacze. Smak ikry z dorsza jest przyjemny, delikatny z lekką goryczką. Doskonała do sałatek, przystawek i kanapek, ikra dorsza to smaczny i zdrowy dodatek do codziennej diety. Produkt jest pasteryzowany.
-
Ikra mintaja to wyjątkowe, naturalne źródło wapnia, potasu i cynku. Pod względem wartości odżywczych ikra mintaja nie ustępuje kawiorowi czerwonemu i czarnemu, ale jest znacznie tańsza. Praktycznie wolny od węglowodanów, bogaty w proteiny, wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, przeciwutleniacze. Smak ikry z dorsza jest przyjemny, delikatny z lekką goryczką. Doskonała do sałatek, przystawek i kanapek, ikra mintaja to smaczny i zdrowy dodatek do codziennej diety. Produkt jest pasteryzowany.
-
Kawior z dzikiego łososia gorbusza to najwyżej jakości produkt o unikalnym smaku, naturalny, bogaty w wiele ważnych witamin: witamina A, witaminy z grupy B (witamina B1, B2, B3, B6, B9 i B12), witamina D i E oraz soli mineralnych - cynk, fosfor, jod, magnez, potas, sód, wapń i żelazo, które mają istotny wpływ na organizm. Naturalne antyoksydanty, tj. witamina A, witamina E i cynk, które obecne są w kawiorze, również działają ochronnie na układ nerwowy, hamują procesy starzenia się organizmu czy zapobiegają powstawaniu nowotworów. Pomagają one złagodzić stres oraz napięcie, a także skutecznie poprawiają nastrój. W składzie kawioru znajduje się także łatwo przyswajalne białko, kwas foliowy i lecytyna, co skutecznie obniżają ryzyko powstawania zakrzepów, rozwoju chorób serca oraz znacznie poprawia krążenie krwi. Nienasycone kwasy tłuszczowe przyspieszają metabolizm, obniżają poziom złego cholesterolu we krwi oraz przyspieszają oczyszczanie wątroby z zalegających toksyn.
-
Kawior z dzikiego łososia gorbusza to najwyżej jakości produkt o unikalnym smaku, naturalny, bogaty w wiele ważnych witamin: witamina A, witaminy z grupy B (witamina B1, B2, B3, B6, B9 i B12), witamina D i E oraz soli mineralnych - cynk, fosfor, jod, magnez, potas, sód, wapń i żelazo, które mają istotny wpływ na organizm. Naturalne antyoksydanty, tj. witamina A, witamina E i cynk, które obecne są w kawiorze, również działają ochronnie na układ nerwowy, hamują procesy starzenia się organizmu czy zapobiegają powstawaniu nowotworów. Pomagają one złagodzić stres oraz napięcie, a także skutecznie poprawiają nastrój. W składzie kawioru znajduje się także łatwo przyswajalne białko, kwas foliowy i lecytyna, co skutecznie obniżają ryzyko powstawania zakrzepów, rozwoju chorób serca oraz znacznie poprawia krążenie krwi. Nienasycone kwasy tłuszczowe przyspieszają metabolizm, obniżają poziom złego cholesterolu we krwi oraz przyspieszają oczyszczanie wątroby z zalegających toksyn.