-
Ser Tylżycki to gatunek sera półtwardego, podpuszczkowego, dojrzewającego, produkowanego z krowiego mleka o wyrazistym smaku i zapachu oraz ciemnobrązowej skórce. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań zapiekanych. Ser Tylżycki pochodzi z okolic wschodniopruskiego miasta Tylża, gdzie był produkowany już w czasach zakonu krzyżackiego.
-
Dojrzewający w niezwykłych warunkach, żeby uzyskać w nim przerost niebieskiej pleśni. „Memel Blue” ma wyjątkową strukturę: masa białego sera jest poprzecinana żyłkami niebieskiej pleśni. To doskonała przekąska, pasująca do winogron, oliwek, melonów, orzechów. „Memel Blue” jest idealny do wina albo jako składnik wytrawnych sałatek, sosów, deserów, innych dań.
-
Dojrzewający w niezwykłych warunkach, żeby uzyskać w nim przerost niebieskiej pleśni. „Memel Blue” ma wyjątkową strukturę: masa białego sera jest poprzecinana żyłkami niebieskiej pleśni. To doskonała przekąska, pasująca do winogron, oliwek, melonów, orzechów. „Memel Blue” jest idealny do wina albo jako składnik wytrawnych sałatek, sosów, deserów, innych dań.
-
Dojrzewający w niezwykłych warunkach, żeby uzyskać w nim przerost niebieskiej pleśni. „Memel Blue” ma wyjątkową strukturę: masa białego sera jest poprzecinana żyłkami niebieskiej pleśni. To doskonała przekąska, pasująca do winogron, oliwek, melonów, orzechów. „Memel Blue” jest idealny do wina albo jako składnik wytrawnych sałatek, sosów, deserów, innych dań.
-
Wędzony ser „Myśliwski” to raczej ostra i bardzo aromatyczna twarda przekąska. Podczas degustacji sera „Myśliwski” można poczuć doskonale zharmonizowaną goryczkę zmielonego ziela angielskiego i czarnego pieprzu z nutami egzotyki: bukiet kolendry, imbiru, gałki muszkatołowej, cynamonu, goździków i kardamonu. Ser „Myśliwski” to dobrze znana codzienna przekąska.